Janaf prezentirao tijek gradnje naftnog spremnika u Sisku

Bez autora
Jun 14 2010

U Jadranskom naftovodu (Janaf) održana je danas stručna prezentacija o projektiranju i izgradnji dvaju spremnika s plutajućim krovom i tankovima za skladištenje nafte i naftnih derivata u Sisku. Janaf se nalazi u velikom investicijskom ciklusu koji je započeo prije nekoliko godina i trajat će još nekoliko godina u cilju modernizacije naftovodnog sustava i povećanja kapacitete u smislu transporta te skladištenja nafte i naftnih derivata. Takav investicijski ciklus nije važan samo za Janaf već i za domaće kompanije iz građevinske i metalsko-monterske industrije koje će imati mogućnost zaposliti svoje kapacitet. Cjeloviti projekt rekonstrukcije i dogradnje spremnika u Sisku obuhvaća izgradnju sedam spremnika volumena po 80.000 prostornih metara kroz tri faze izgradnje. Tijekom ove godine Janaf planira u modernizaciju i dogradnju uložiti ukupno 400 milijuna kuna od čega 160 milijuna u Terminal Sisak. U trenutnoj fazi realizacije obuhvaćeno je pet spremnika u Sisku i tri u Omišlju.

Janaf prezentirao tijek gradnje naftnog spremnika u SiskuU Jadranskom naftovodu (Janaf) održana je danas stručna prezentacija o projektiranju i izgradnji dvaju spremnika s plutajućim krovom i tankovima za skladištenje nafte i naftnih derivata u Sisku.

"Janaf se nalazi u velikom investicijskom ciklusu koji je započeo prije nekoliko godina i trajat će još nekoliko godina u cilju modernizacije naftovodnog sustava i povećanja kapacitete u smislu transporta te skladištenja nafte i naftnih derivata", kazao je na prezentaciji član Uprave Janafa Petar Grđan.

Dodao je da takav investicijski ciklus nije važan samo za Janaf već i za domaće kompanije iz građevinske i metalsko-monterske industrije koje će imati mogućnost zaposliti svoje kapacitet. Cjeloviti projekt rekonstrukcije i dogradnje spremnika u Sisku obuhvaća izgradnju sedam spremnika volumena po 80.000 prostornih metara kroz tri faze izgradnje.

Tijekom ove godine Janaf planira u modernizaciju i dogradnju uložiti ukupno 400 milijuna kuna od čega 160 milijuna u Terminal Sisak. U trenutnoj fazi realizacije obuhvaćeno je pet spremnika u Sisku i tri u Omišlju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik